Voor de Vrije Universiteit (VU) werk ik regelmatig als dagvoorzitter van openbare evenementen of gespreksleider van interne aangelegenheden. Een recent openbaar evenement was bijvoorbeeld het presenteren van de TedX@O2-conferentie tijdens de opening van het O2 Labgebouw van UvA, VU en VUmc. Een recente interne aangelegenheid was de gespreksleiding tijdens de kick-off van de ontwerpfase van het nieuwe Onderzoeksgebouw dat op het terrein van de schoolwerktuinen (SWT) wordt ontwikkeld. Die kick-off bestond uit een nadere kennismaking en een inhoudelijke denkslag met ontwerpers, architecten en opdrachtgevers van de locatie SWT.

Project: Presentator TedX@O2 tijdens opening O2 Lab

Het O2 Labgebouw is een samenwerking van UvA, VU en VUmc. Zo werken de beste scheikundigen, moleculair biologen en medici van de stad samen aan maatschappelijke oplossingen. Door samen te werken en gebruik te maken van dezelfde infrastructuur voor onderzoek, kan veel tijd en geld bespaard worden. Om dit delende concept mogelijk te maken, is al in de ontwerpfase en de bij inrichting van het gebouw rekening gehouden met de diverse gebruikers. Als dagvoorzitter heb ik de TedX@O2-conferentie mogen presenteren, de verschillende sprekers mogen aankondigen en interviewen, en tenslotte te prijsuitreiking voor de beste pitch mogen presenteren.

Website: http://www.o2labbuilding.com/nl/index.aspx

Project: Presentator FCO Kenniscafé Veiligheid

Integrale veiligheid is een spannend onderwerp. Zeker voor een omvangrijke organisatie met diverse locaties, zoals de VU. Één van de leidende vragen tijdens het Kenniscafé van de Facultaire Campus Organisatie (FCO) was hoe iedereen binnen de organisatie, met verschillende belangen, disciplines, organisatieonderdelen, niveaus en personen, kon bijdragen aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid van een veilige campus. Als host mocht ik met de verschillende lagen in de organisatie, van bestuur tot vloer, in gesprek over de uitdagingen en verantwoordelijkheden die bij een veilig Universiteit komen kijken.

Project: Gespreksleider kick-off ontwerpfase SWT

De campus van de VU is een campus in ontwikkeling. De locatie Schoolwerktuinen (SWT) is een ontwikkellocatie voor onder andere vervangende nieuwbouw en andere faciliteiten voor bèta-medisch onderzoek. Daadwerkelijke bouw vindt plaats na 2017, maar de ontwerpfase loopt al geruime tijd. In die ontwerpfase heb ik als gespreksleider de kick-off mogen helpen vormgeven en vervolgens mogen leiden.

Website: https://www.vu.nl