Als jongerennetwerk van Nederland verbindt de Nationale Jeugdraad (NJR) tientallen jongerenorganisaties en honderdduizenden jongeren met elkaar. In Utrecht werken op het hoofdkantoor ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. Werkzaam voor NJR heb ik op de mooiste plekken mogen staan. Van de grote zaal van de Sociaal-Economische Raad (SER) en de centrale hal van Hogeschool Utrecht, tot aan het hoofdpodium van De Balie in Amsterdam en de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Als oud-voorzitter werk ik nog regelmatig voor NJR, bijvoorbeeld als dagvoorzitter, train-de-trainer of organisator van evenementen.

Project: Dagvoorzitter Impact Day

NJR Impact Day was een dag waarop jongeren laten zien hoe zij het beste uit zichzelf en hun leven willen halen. Met de aanwezigheid van jongeren die deelnamen aan trainingsprogramma’s en staatssecretaris Martin van Rijn, was er aandacht voor positief jeugdbeleid en best practices onder jongeren. Allerlei overtuigende voorbeelden lieten zien hoe jongeren hun impact op geluk en welzijn van anderen konden vergroten. Als dagvoorzitter heb ik me sterk gemaakt voor een dag vol energie, strakke interviews en genoeg aandacht voor de inhoud van de dag: positief jeugdbeleid en best practices.

Website: http://www.njr.nl

Project: Train-de-trainer Nationaal Jeugddebat

Het Nationaal Jeugddebat is een dag waarop jongeren politici mogen vertellen wat ze denken en welke oplossingen ze zien. Tijdens de provinciale dagen gebeurt dat in het Provinciehuis, tijdens de nationale dag in de Tweede Kamer. Vanuit de zetels van politici gaan zij in debat met de echte minister van Veiligheid, Binnenlandse Zaken of Immigratie. Als procesbegeleider heb ik jarenlang deelnemers klaargestoomd door ze te trainen op debatvaardigheden tijdens de voorbereidende dagen en weekends. Inmiddels leid ik als train-de-trainer de nieuwe lichtingen procesbegeleiders op in twee zware trainingweekends in Amsterdam en Utrecht rond september. We leren ze hoe ze groepsdynamiek aanvoelen, zich beter te presenteren en doelgerichter te werken. Zo worden ze zelfredzaam voor de groep en dragen zij het project met hun talent.

Website: http://www.njr.nl/nationaaljeugddebat/

Project: Organisator Nacht van de VN

Na jarenlang als presentator en dagvoorzitter op de verschillende locaties en in allerlei zaaltjes aan de Nacht van de VN te hebben mogen bijdragen, werd ik in 2017 zelf gevraagd als projectleider van de Nacht van de VN. Voor iedereen die interesse heeft in de VN, of droomt over thema’s als vrede, veiligheid, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Tijdens de nacht komen niet alleen de meest aansprekende gasten van het jaar op podia aan bod, maar worden ook de nieuwe Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verkozen. Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de programmering, sprekers en goede afloop van het evenement.

Website: http://www.nachtvandevn.nl