Als ervaren spreker in het openbaar, begeleid ik al jaren jongeren naar datzelfde niveau. Als trainer in communicatie en presentatie, als coach voor gespreksleiders. Ook ik werd sterker onder de vleugels van ervaren trainers.

Sterker worden onder de vleugels van ervaren trainers

Elk debat of gesprek dat ik leid en elke dag of nacht die ik presenteer leer ik weer bij. Beter worden doe je met vallen en opstaan, door simpelweg ervaring op te doen. Maar bovenal pluk ik nog altijd de vruchten van de goede trainers die ik voor me heb gehad toen ik me op mijn zestiende voor het eerst bezig hield met proces begeleiden en debattrainingen. Met de onderneming die ik nu heb opgebouwd was ik nooit begonnen als ik niet hele goede trainers had gehad die me wezen op mijn talenten. De ervaring van vallen en opstaan is één, maar een goede trainer kan je op basis van wat hij ziet echt stappen vooruit laten zetten.

Ervaring en creativiteit

Door de jaren heen heb ik als trainer op veel verschillende plekken en met veel verschillende werkvormen mogen werken. Ik denk dat het altijd een uitdaging moet blijven om met een opdrachtgever enerzijds strakke afspraken te maken over het doel van de training, maar tegelijkertijd te vrijheid en ruimte te geven aan de deelnemers. Met mijn ervaring en creativiteit zorg ik graag voor aansprekende werkvormen die nieuw en nuttig zijn.

Inmiddels geef ik trainingen aan diverse groepen, zoals projectteams, individuen of schoolklassen. Die trainingen gaan vaak over (politieke) communicatie, public speaking en presenteren. Afhankelijk van de grootte van de groep, het doel, de doelgroep, de tijd die we hebben en andere variabelen, stellen we een trainingsopzet samen. Zo leid ik ieder jaar in twee weekends in september een nieuwe lichting procesbegeleiders voor het Nationaal Jeugddebat op. Daarnaast sta ik als coach op oproep verschillende procesbegeleiders, gespreksleiders en debaters bij.

Benieuwd naar mijn opdrachtgevers? Klik hier.